ALS JE GOED KIJKT
KUN JE IEDERE DAG IETS MOOIS ZIEN

Leeftijd 13 t/m 18 jaar.

Het prettige aan yoga is, dat het geen prestatiesport is, maar dat je het doet op je eigen
manier. Je mag zijn wie je bent en dat is ok!

Yoga voor jongeren leert je om je mentaal en fysiek sterker te voelen. Je wordt er relaxed en fit van. Yoga is gewoon even tijd voor jezelf. Het gaat niet over hoe je eruit ziet. Het gaat vooral over hoe je je voelt. Yoga helpt je een goede relatie te ontwikkelen met jouw eigen lijf! Je wordt manager van je gevoel, je lichaam en je denken.

ALS JE GOED KIJKT
KUN JE IEDERE DAG IETS MOOIS ZIEN

Leeftijd 12 t/m 17 jaar. Ben je jonger dan 12 jaar? Vraag na de mogelijkheden.

NIEUW | Sinds april 2019 wordt de FeetUp Trainer actief geïntegreerd in deze yogalessen. De FeetUp Trainer is een extra tool waarmee je op een speelse wijze allerlei yogahoudingen kunt beoefenen. (Dus niet alléén op je hoofd staan!). Laat je verrassen en boek een proefles!

Het prettige aan yoga is, dat het geen prestatiesport is, maar dat je het doet op je eigen
manier. Je mag zijn wie je bent en dat is ok!

Yoga voor jongeren leert je om je mentaal en fysiek sterker te voelen. Je wordt er relaxed en fit van. Yoga is gewoon even tijd voor jezelf. Het gaat niet over hoe je eruit ziet. Het gaat vooral over hoe je je voelt. Yoga helpt je een goede relatie te ontwikkelen met jouw eigen lijf! Je wordt manager van je gevoel, je lichaam en je denken.

BALANS
ENERGIEK
ONTSPANNEN

 

BALANS
Yoga kan je helpen om je balans weer te vinden. De bewegingsoefeningen brengen je in contact met  de mogelijkheden van je steeds veranderende lichaam en de ademhalingsoefeningen helpen je om rust te vinden en na te denken. Yoga voor jongeren is meer dan een bewegingsprogramma; het geeft de gelegenheid om een gezonde, uitgebalanceerde kijk op jezelf en het leven te ontwikkelen. Yoga kan op die manier een soort van oase zijn in de turbulentie van lichamelijke en hormonale veranderingen.

ENERGIEK
Yoga kan je helpen om je energiek en fit te voelen. Door regelmatig yoga te doen voel je je fitter. Kun je makkelijker ontspannen en je beter concentreren. Daardoor gaat bijvoorbeeld het leren van je huiswerk makkelijker.

ONTSPANNEN
Yoga is ook goed voor je geest. Iedereen heeft wel eens last van onzekerheid, examenvrees, moeheid of sombere gedachten. Yoga leert je op een actieve manier te ontspannen, een adem pauze te nemen. Het helpt om je te concentreren en rust te vinden in je hoofd en je lichaam. Je wordt je bewust waar en wanneer er bij jou spanning wordt opgebouwd. Je leert dit te herkennen en er iets aan te doen.

TARIEVEN

TARIEVEN
Eerste yogales | GRATIS proefles
Maandabonnement voor jongeren | 32 euro
Yogalessismore hanteert een eenmalig inschrijfkosten van 20 euro

Je kiest binnen Yogalessismore voor een vaste dag en tijdstip per week, aangezien er
beperkt plek is (7 yogamatten). Er is altijd een mogelijkheid om een les in te halen op een andere dag en tijdstip. Ga naar rooster voor meer informatie.

Doe mee met een GRATIS proefles! Vul het contactformulier in en vraag na de mogelijkheden.

TARIEVEN

JONGEREN ZELF AAN HET WOORD

Voor sommige jongeren is Yoga een idee van hun moeder. Jongeren stellen hoge eisen aan zichzelf en komen daardoor vaker slecht in slaap. Andere jongeren worden doorverwezen door een fysiotherapeut vanwege lichamelijke klachten.

Maar je hoeft zeker niet ‘iets’ te hebben om aan yoga te beginnen. Het is leuk en ontspannend en je hoeft niet te presteren.

De groepen zijn klein waardoor er persoonlijk aandacht gegeven kan worden. Het helpt je weer ontdekken wie je bent, wat je wilt en wat goed voor je is. Het kan je helpen je lichaam sterk te maken, meer ruimte te creëren in je hoofd en in je hart om keuzes te maken die bij jou passen. Door yoga te beoefenen creëer je flexibiliteit in de ruggewervel, dit heeft een positief effect op lichaam en geest omdat de energie beter en vrijer kan stromen.

ImageImageImageImageImage
“De flexibiliteit van mijn lichaam en de rust die ik kan nemen voor dingen op school. Leuk voorbeeldje: vandaag moest ik presenteren op school en was heel zenuwachtig. Door ademhalingsoefeningen (gewoon in de klas) heb ik mijn zenuwen mooi in bedwang gehouden! Mijn favoriete asana of yogahouding is ‘De boom’, dan sta ik zelfverzekerd op mijn yoga mat. Ik voel me sterk, omdat niemand mij in deze houding om kan duwen. Deze en andere oefeningen doe ik ook thuis in mijn zelfgemaakte studiootje op zolder. Gezellig met mijn yogaboeken, kannetje thee en een kaarsje.”
Chloe (18) werd Yoga aangeraden door haar stiefmoeder, zij is enthousiast over:
“Ik heb iets aan mijn rug en heb daar ook fysiotherapie voor. Ik zit nu alweer 1,5 jaar op yoga en ik ben een stuk leniger geworden, het gaat ook echt beter met mijn rug. Yoga is ook goed voor mijn zelfvertrouwen. Je gaat meer in jezelf geloven als je nu wel een moeilijke houding kan, maar eerst nog niet. Ik doe bijna elke dag thuis een paar houdingen, het is rustgevend na een drukke dag. Je kan ook eigenlijk overal heel makkelijk yoga toepassen, ook als je op school even een stressmoment hebt. Dan kun je letten op je ademhaling of je kan ook een kleine achterwaartse buiging doen om weer wat rechter en gefocust op je stoel te komen zitten.”
De fysiotherapeute stimuleerde Myrthe (16) om op yoga te gaan:
Yoga kan ook de concentratie vergroten, zoals bij het beoefenen van andere sporten. Job, fervent BMX-er heeft al na één yogales de positieve effecten ervaren: “Door bewuster te ademen neem ik met meer vertrouwen mijn ‘tricks’. Nooit gedacht dat yoga dit met mij zou doen.”
“Ik ben zonder verwachtingen een proefles gaan doen. Na de eerste les merkte ik al wat voor een positief effect het had op mijn mindset. Het kalmerende aspect sprak mij ook aan. Ik heb nu bijvoorbeeld geleerd hoe ik in stressvolle situaties toch rust kan vinden. Bij yoga leer je hoe je door inspanning, ontspanning kan vinden. Stel je even voor dat je het heel erg druk hebt met meerdere huiswerkopdrachten en proefwerken. In plaats van in paniek raken in zo’n chaotische situatie, heb ik geleerd om een moment in een specifieke lichaamshouding heel diep adem te halen. Daarna kan ik de situatie veel rustiger benaderen. Door een yoga houding te doen, ontspan ik en maak ik mijn hoofd even leeg. Ik slaap nu ook veel rustiger.”
Haar moeder raadde Nova (15) yoga aan:
“Het in verbinding zijn met mezelf, spreekt me het meest aan. Ik merk elke dag vooruitgang. Zowel met de ademhalingstechnieken als met de houdingen verbeter ik mezelf nog steeds. Ik ben niet alleen met de yogales, maar ook in het dagelijkse leven bezig met yoga. Want waar je ook bent en wat je ook doet, je bent altijd aan het ademen. Probeer dit dan ook zo bewust mogelijk te doen. Zo ben je lekker bewust volledig aan het ademen en dat zorgt al voor een hele frisse en open mind!”
Julian (19) is zo enthousiast geworden dat hij nu zelf een Yogi in opleiding is:

CONTACTFORMULIER

Vul alle gegevens in. Je ontvangt van ons een mailbericht ter bevestiging van je ingezonden contactformulier. Heb je na 48 uur geen reactie van ons ontvangen, is er mogelijk iets misgegaan. Contacteer ons dan aub opnieuw via Louke@yogalessismore.nl

Tijdens schoolvakanties is mijn yogastudio minder bereikbaar, hierdoor kan er vertraging oplopen met betrekking tot je vraagstelling.

*

*

*

Reload Captcha